Abims Logo
Een gedreven proces-engineer
Ik ben een gedreven procesengineer injection moulding met 30 jaar ervaring in de spuitgietsector van de kunststofverwerkende industrie. Het proces van het spuitgieten van kunststofproducten beheers ik tot in de kleinste details.
Ik heb gewerkt met machines binnen een range van 25 tot 650 ton van onder andere de volgende merken: Arburg, BMB, Demag, Engel, Ferromatic Milacron, Netstal, Sandretto, Stork en Toshiba.

De veelvoudigheid van de matrijzen waar ik mee gewerkt heb, varieerde van enkelvoudig tot 32-voudig. Dit waren matrijzen voor bijvoorbeeld huishoudelijke producten, producten voor de medische en de agrarische sector en voor de voedingsmiddelenindustrie. Ik heb vele jaren leiding gegeven, onder meer in een ISO-klasse 5 cleanroom.

Het spuitgieten van een kwalitatief en economisch verantwoord product op basis van een reproduceerbaar proces is mijn passie. Ik ga daarbij altijd uit van de 5 M’s: Machine, Matrijs, Materiaal, Mens en Milieu. Deze vijf factoren zijn in het productieproces onlosmakelijk met elkaar verbonden en moeten precies op elkaar afgestemd zijn. Een kleine wijziging in een van de factoren kan het evenwicht in het spuitgietproces al verstoren. Het (opnieuw) bereiken van dit evenwicht vraagt niet alleen om een uitstekend inzicht in het spuitgietproces. Het vraagt ook om een scherpe analyse van de invloed die de verschillende factoren op het proces en op elkaar hebben. Daarnaast is het belangrijk dat de verkregen gegevens per product gedocumenteerd worden. Zo is het bereikte procesresultaat altijd reproduceerbaar.
Design, realisatie en hosting verzorgd door NetandMore Rotterdam Powered by NAM CMS.